Despre cârnații de Plescoi

DSC_0032 (Mobile) Cârnații de Plescoi semiafumati se fac numai pe comanda si sunt aduși direct de la producător, din Pleșcoi, județul Buzău, ( sunt 100% naturali ).

 Ingrediente: carne de oaie, carne de vită, usturoi . Condimente naturale : ardei, cimbru, usturoi, sare . Membrana naturala comestibila .

Prețul unui kilogram de carnatii de Plescoi este de 33 RON la. Pentru cantitati mai mici de 4kg  se adauga o taxă de transport de 8 RON ( pentru Bucuresti ). Pentru comenzi mai mari de 4 kg,  transportul este gratuit pentru  Bucuresti .

Mod de preparare: după ce carnea de oaie si de vita este curăţată de pe oase, într-un ceaun se fierb oasele şi, cu zeama rezultată, călduţă, se frământă carnea tocată, cu usturoi si ardei iute.

Compoziţia se lasă să stea la macerat cateva ore, după care se face o ultimă verificare a gustului. În acest moment se decide dacă se mai adaugă condimente. Este ideal să fie folosit ardei iute roşu.

Cu această compoziţie vor fi umplute matele de oaie. Cârnaţii de Plescoi sunt  afumaţi, ei putând fi serviţi atât cruzi, la gratar  cât şi la tigaie.

Lipsa aditivilor, mirodeniilor, conservantilor si folosirea de condimente naturale si membrane naturale, fac ca, produsele rezultate sa ramana naturale si sanatoase. Singurii conservanti folositi in prepararea carnatilor de Plescoi sunt sarea si fumul. La afumatoare se foloseste lemn de esenta tare, fara rasina.

DSC_0056 (Mobile)DSC_0028 (Mobile)

Producatorii traditionali, din zona Berca – Plescoi – Sapoca, spun ca adevaratii carnati de Plescoi nu se gasesc in supermarket-uri, ci doar in regiunea care i-a consacrat.

Comandă